Різниця між Римо-католицькою церквою та Східною православною церквою

Римо-католицька церква vs Східна православна церква

Чи знаєте ви, що означає термін «розкол»? Ви коли-небудь чули про це раніше? Цей термін означає розрив чи розкол організації через суперечливі переконання, що може спричинити виникнення двох окремих і різних сторін. Це те, що відбувалося в Римо-католицькій церкві раніше, приблизно в 4 столітті. Християнство колись сиділо в п'яти найбільших центрах світу: Антіохія (Греція), Олександрія (Єгипет), Константинополь (Туреччина), Єрусалим (Ізраїль) та Рим (Італія). Але з загрозою зростаючого ісламського населення Константинополь і Рим взяли під контроль. Згодом повноваження п'яти центрів почали слабшати, і це призвело до Великої розколу, яка називалася Схизмом Схід-Захід. Звідси народження Східної Православної Церкви або також широко відомої як Грецька Православна або Православна Церква.

Хоча вірування Римо-Католицької Церкви та Східної Православної Церкви базувались на вченні та житті Ісуса Христа та його апостолів, ви можете пам’ятати численні відмінності. Ось деякі помітні характеристики кожної церкви.

Римо-католицька церква вірить у таке: (1) Церква надає велику цінність людському розуму. Оскільки святий Тома Аквінський включив філософію в релігію, церква поважала людську мудрість, що також призвело до кардинальних змін теології, таємниць та установ католицької церкви. (2) Римо-католик все ще дотримується віри в те, що Папа є главою церкви, наступником Симона Петра, якого Ісус Христос призначив «скелею для будівництва своєї церкви». ' Він непогрішний (бо Святий Дух забороняє йому робити помилки) і міг керувати іншими католицькими церквами. (3) Римо-католики вважають, що людський розум може довести, що Бог існує. Церква вчить, що через розум людини він знає, що Бог є всемогутнім, і всі знаючі, бездільні, нескінченні і т.д. епоха ".

Східна Православна Церква сповідує римо-католицькі вірування з наступним: (1) Православна не прагне об'єднати віру і розум, оскільки вона пропагує єресь і неправдиві вчення. Ця церква вважає, що було б найкраще, якщо Новий Завіт збережеться і будь-яким чином не зміниться. Церква вважає попередження Ісуса, яке повинно бути обережним щодо людських традицій, пов'язаних з Його вченнями. Хоча православ'я вітає науку та філософію, щоб віруюча людина змогла пояснити власну віру, вона не докладає жодних зусиль, щоб використовувати науку чи логіку для того, щоб довести те, що Христос дав, і залишив своїх послідовників, щоб вони повірили. (2) Східний православний має найвищого єпископа, також відомого як "перший серед рівних". Однак найвищий єпископ не вважається непогрішним, як Римський католик Папа, і не має влади над усіма Православними Церквами. (3) Православ'я також вважає, що якщо Бог не говорив з вами, людський розум не може більше знати про Бога. Існування Бога притаманне людській природі, і саме тому люди знають, що він існує. (4) Православна церква також вважає, що врятована людина змогла б бачити Бога лише у прославленій плоті Христовій. Людина не може і не зможе побачити Сутність Бога у віці, що настає, тому що навіть божественна благодать не дала б людині такої приголомшливої ​​сили.

Інші відмінності - мова, яка використовується при святкуванні Мес. Римо-католики віддають перевагу латинській мові, тоді як православні віддають перевагу рідним мовам. Римо-католики мають статуї, у православ'я - ікони. Римо-католицький священик не може одружуватися, а православні священики можуть одружуватися до того, як їх висвятити на священиків.

РЕЗЮМЕ:

Римо-католицька церква дуже поважає людський розум, а Східна православна церква - не тому, що вона сприяє єресі.

Римо-католик: Папа є непогрішним лідером церкви, і він має владу керувати іншими католицькими церквами. Східний православний: найвищий єпископ, який також називають "першим серед рівних", є лідером церкви, однак він не є непогрішним і він не керує іншими православними церквами.

Римсько-католицька віра про людський розум та його здатність пізнавати Бога суперечить вірі східних православних, що якщо Бог не промовить до вас, ви ніколи більше не дізнаєтесь про нього.

Римо-католицький: з розумом людини і деякою допоміжною благодаттю він міг би побачити Сутність Бога у віці, що настає. Східні православні не погоджуються з тим, що жодна божественна благодать ніколи не може дати людині сили бачити сутність Бога. Однак він може бачити його у прославленій плоті Ісуса Христа.